BIOGRAFIE

Bieske is een energieke Limburgstalige band die met hun eigenzinnige mix van tex-mex, folk, polka en gevoelige ballads de liefde voor de Limburgse muziek doorgeeft aan een nieuwe generatie.

BIESKE; ONTSTAAN UIT VRIENDSCHAP

Bieske is ontstaan uit de vriendschap en gedeelde passie voor muziek van zanger Nick van Oerle en drummer Sfen Gerards. Als klasgenoten waren ze bijna dagelijks samen en deelden ze hun bewondering voor bands als Rowwen Héze en de Janse Bagge Bend. Waar hun helden optraden, waren zij ook aanwezig en na afloop deelden ze vol enthousiasme de verhalen. Maar tegelijkertijd was er ook een gevoel van onzekerheid, want hoe zou het zijn als hun idolen ooit zouden stoppen? Deze onzekerheid was de drijfveer voor Sfen en Nick om samen muziek te gaan maken, en dit bleek uiteindelijk de geboorte van Bieske te zijn.

In de beginperiode waren het vooral Nick, Sfen en Jerom die de liedjes schreven. Verschillende muzikanten kwamen en gingen en het was een uitdaging om iedereen op één lijn te krijgen. Dankzij hun vastberadenheid is het uiteindelijk toch gelukt. Nu staat er een nieuwe Limburgstalige band klaar, bestaande uit Nick van Oerle (zang), Sfen Gerards (drums), Jerom van der Zande (saxofoon), Yoni op den Kamp (basgitaar), Sven Tijssen (trompet), Robbin Grouwels (gitaar) en Loek Wehrens (saxofoon).

De zeven heren zijn niet alleen bandleden, maar ook goede vrienden geworden. Ze delen hun levensverhalen met elkaar en deze verhalen worden omgezet in liedjes. De nummers gaan over wie ze zijn, waar ze zijn geweest, met wie ze zijn of waar ze graag zouden willen zijn. Tegenwoordig schrijft iedereen in de band mee aan de liedjes, en dit is terug te horen in het resultaat. Het plezier van de mannen lijkt eindeloos en ze delen deze energie graag met hun publiek.

Bieske treedt tegenwoordig op tijdens festivals, dorpsfeesten, poppodia en in feesttenten waar het bier rijkelijk vloeit. Hun muziek is geïnspireerd door tex-mex, folk en polka, maar ze schrikken er ook niet voor terug om gevoelige ballads te spelen. Niets is te gek voor de mannen van Bieske. Op hun album ‘Limburg Los’, dat in 2018 werd uitgebracht, staan tien van hun eigen nummers die een mix van stijlen laten horen. Het album werd zeer goed ontvangen en wordt af en toe gedraaid op regionale radiostations.

Bieske is vastbesloten om hun droom waar te maken: Limburg veroveren met zelfgeschreven muziek en een nieuwe generatie meenemen op dit avontuur. Ze willen de liefde voor de Limburgstalige muziek doorgeven aan jongeren, net zoals hun helden dat ooit bij hen hebben gedaan.

De band streeft ernaar om het brede muzikale repertoire van Limburg levend te houden. Ze geven bekende nummers van eigen bodem een nieuw leven door er een eigen draai aan te geven. Met een combinatie van zelfgeschreven ballades, feestnummers en covers brengen ze hun unieke geluid tijdens optredens en concerten. Bieske is een jonge en energieke band uit het zuiden van Limburg die vastbesloten is om de Limburgse muziektradities voort te zetten en een nieuwe generatie te inspireren.

Hun laatste nieuwe album, uitgebracht in 2022, geeft een duidelijk beeld van de diversiteit van Bieske. Ervaar het zelf en stream het album, geheel kosteloos, via de bekende streamingsdiensten zoals Youtube, Spotify en Deezer.

Patrick Lambrichs maakte deze prachtige documentaire over Bieske. Nick, Sfen en Jerom vertellen hoe Bieske is ontstaan en wat hun dromen en ambities zijn. Ga er even lekker voor zitten en ontdek alles over de band.

DE BANDLEDEN

Scroll naar boven